5 Leukste cadeaus voor een kindje van 2 jaar

  • Geplaatst op
  • Door Tokkelientje
  • Geplaatst in Cadeau tips
5 Leukste cadeaus voor een kindje van 2 jaar

Soms kan het best lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden voor een twee jarig neefje, nichtje of kleintje van vrienden. Het cadeau moet geschikt zijn voor zijn of haar leeftijd, veilig zijn en niet te veel zooi maken, maar tegelijkertijd wil je ook iets geven waar de jarige job nog eindeloos mee kan spelen. Kortom, het cadeau voor een tweejarige moet aan veel eisen voldoen.
Daarom helpen wij jou graag met deze 5 leukste cadeaus voor een 2 jarig kind volgens Tokkelientje. Een ding is zeker; met deze cadeaus zegt een kind van 2 niet meer alleen maar “Nee”.

 

Wat is een geschikt cadeau voor een peuter van 2?

De tweede verjaardag betekent een nieuw hoofdstuk, en daar hoort natuurlijk een feest bij met een gepast cadeau. De kleine is niet langer een baby, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heuse peuter. Hier horen nieuwe uitdagingen en interesses bij. In plaats van vooral alleen spelen, gaan tweejarige kindjes steeds meer leren om samen te spelen. Daarbij is het nadoen van de “echte” wereld groot favoriet. 

Voor een tweejarige wil je een cadeau hebben dat de fantasie prikkelt en de tweejarige peuter uitdaagt, maar tegelijkertijd wel praktisch en veilig is. In de top 5 van Tokkelientje vind je leuke en originele kados voor een tweejarige die voldoen aan deze eisen.

 

1. Houten speelgoed 2 jaar

Houtenspeelgoed, bij Tokkelientje zijn we er groot fan van! Houtenspeelgoed is duurzaam, mooi en het perfecte materiaal voor een tweejarig kind. Houten auto’s zijn het perfecte cadeau voor een jongen of meisje van 2 jaar. Eigenlijk kun je met houtenspeelgoed de plank niet misslaan. 

Bij Tokkelientje vinden we de houten tools van Jabadabado ontzettend leuk. Zeker omdat kinderen van twee graag de “echte” wereld nadoen, zijn deze sets uitermate geschikt en het perfecte cadeau voor 2 jarige jongens en meisjes. Zo heb je de Jabadabado Gereedschapsriem met Houtentools, zodat de kleine zich een echte timmerman of vrouw kan wanen, of de Jabadabado Houten kappersset, waarmee hij of zij een echte kapper of barbier kan worden.

 

 

2. Bouwen 

Bouwblokken zijn al jaren een klassieker als het gaat om kinderspeelgoed. Op elke school of kinderopvang is er wel een bouwhoek te vinden, en met goede reden! Speelgoed om mee te bouwen blijft eindeloos leuk doordat het een “open einde” heeft. Daarbij helpt het het tweejarige kind in zijn of haar ontwikkeling; door het bouwen groeit hun fantasie en ontwikkelen zij hun grove en fijne motoriek. Daarbij leren ze logisch redeneren, vooruitdenken en voorspellen. Bouwblokken zijn dus niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens super leerzaam.  Echt uitdagend speelgoed voor 2 jarige dus!

Bij Tokkelientje zijn we groot fan van de stapelstenen van Janod, de Janod Sweet Cocoon - Stapelstenen. De set bevat 20 licht houten stenen om mee te stapelen en laat het kindje kennismaken met bouwen en evenwicht. De stenen zijn gekleurd in zachte tinten, geïnspireerd op de huidige trends om jouw kindje in alle rust te laten spelen. 

De stapelstenen van Janod zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze bouwstenen zijn dus het perfecte cadeau voor 2 jarige waar ze nog lang mee vooruit kunnen!

 

3. Muziekinstrumenten

Je bent op zoek naar een leuk cadeau voor 2 jarige, maar wellicht heb je nog niet gedacht aan muziekinstrumenten! Muziekinstrumenten zijn een erg leuk cadeau voor twee jarige jongens en meisjes. Met muziekinstrumenten voor kinderen kan het kleintje zijn of haar muzikaliteit ontdekken. Jong geleerd is immers oud gedaan, dus wellicht is dit wel het begin voor de nieuwe superster! 

Bij Tokkelientje vinden we de Janod Regenmaker en de Harmonica van Djeco erg leuk. Beide muziekinstrumenten zijn gemaakt van hout en daarom stevig en veilig. Met deze muziekinstrumenten kan de kleine jarige job zijn of haar muzikaliteit ontdekken. 

 

 

4. Spelen in bad

In bad gaan is een feestje ansich voor kinderen, maar met speelgoed voor in bad wordt het natuurlijk helemaal te gek. Bij Tokkelientje vinden we het Hengespel voor in bad van Janod helemaal te gek. Met dit verjaardagscadeau voor 2 jaar wordt badderen niet alleen nog leuker, het is ook hartstikke leerzaam! Het hengelspel is het ideale speelgoed voor een kind van 2 jaar om zijn of haar coördinatie en behendigheid te ontwikkelen.

De hengelset van Janod bevat vier badsproeiers en een hengel en is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

 

5. Knutselen 

Ondanks dat knutselen op nummer 5 van de cadeautips staat, vinden we bij Tokkelientje eigenlijk niet dat dit cadeau onderdoet voor de andere cadeaus in deze lijst. Knutselen is namelijk super leuk en heel erg goed voor de kleine. Het prikkelt zijn fantasie en creativiteit en blijft eindeloos leuk. Een nadeel aan knutselen met kleintjes; het kan nogal een zooitje worden. Dit probleem heb je gelukkig niet met deze cadeautip voor 2 jarige van Tokkelientje: de uitwasbare schuimmarker van Djeco.

Deze schuimmarker is veilig en uitwasbaar en bevatten 6 verschillende kleuren. De Foam markers zijn flesjes met een foam bovenzijde. Als je knijpt komt hier verf uit waar je mooie kunstwerken mee kunt maken door te stempelen of door tekeningen te decoreren. 

Door vorm van de flesjes zijn de Schuimmarkers van Djeco ideaal voor peuters, ze passen makkelijk in de handjes. 

 

Bestellen bij Tokkelientje

Heb je het gewenste cadeau voor een tweejarige gevonden? Bij Tokkelientje kun je alles gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Liever al het leuks voor tweejarige kinderen in het echt zien? Je bent van harte welkom in onze winkel in Leiden!

Denk je dat hier nog niet het perfecte cadeau voor een peuter van 2 jaar tussen zat? Kijk dan vooral naar de rest van ons speelgoed assortiment, wij weten zeker dat we het perfecte verjaardagscadeau voor 2 jarige in huis hebben. 

 

Veel geef plezier!