Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 29 / Sep / 2023

6 Leukste verjaardagscadeaus voor een kindje van 2 jaar

6 Leukste  verjaardagscadeaus voor een kindje van 2 jaar

Soms kan het best lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden voor een twee jarig neefje, nichtje of kleintje van vrienden. Het cadeau moet geschikt zijn voor zijn of haar leeftijd, veilig zijn en niet te veel zooi maken, maar tegelijkertijd wil je ook iets geven waar de jarige job nog eindeloos mee kan spelen. Kortom, het cadeau voor een tweejarige moet aan veel eisen voldoen. <br />
Daarom helpen wij jou graag met deze 5 leukste cadeaus voor een 2 jarig kind volgens Tokkelientje. Een ding is zeker; met deze cadeaus zegt een kind van 2 niet meer alleen maar “Nee”.

Wat is een geschikt cadeau voor een peuter van 2?

De tweede verjaardag betekent een nieuw hoofdstuk, en daar hoort natuurlijk een feest bij met een gepast cadeau. De kleine is niet langer een baby, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heuse peuter. Hier horen nieuwe uitdagingen en interesses bij. In plaats van vooral alleen te spelen, gaan tweejarige kindjes steeds meer leren om samen te spelen. Daarbij is het nadoen van de “echte” wereld groot favoriet. 

Voor een tweejarige wil je een cadeau hebben dat de fantasie prikkelt en de tweejarige peuter uitdaagt, maar tegelijkertijd wel praktisch en veilig is. In de top 6 van Tokkelientje vind je leuke en originele cadeau's voor een tweejarige die voldoen aan deze eisen.

1. Speelgoedauto’s voor 2 jarige

Een perfect cadeau voor 2 jarige, zijn speelgoedauto’s. Belangrijk op deze leeftijd is dat de autootjes nog niet te priegelig zijn, maar juist robuust en veilig. De fijne motoriek van jonge kinderen is immers nog niet zo goed ontwikkelt, dus hebben ze meer aan wat grotere voorwerpen. 

Bij Tokkelientje verkopen we onder andere speelgoedauto’s van Viking Hearts en deze zijn uitermate geschikt voor 2 jarige. Viking Hearts bestaat al sinds 1974 en hebben altijd veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel gehad, ze denken ook niet voor niks vanuit de vijf S’en; Safe, Soft, Simple, Silent en Strong.

Op zoek naar een speelgoedauto voor een 2 jarige? Dan zit je met de prachtige auto’s van Viking Hearts zeker goed. Je shopt ze hier!

2. Puzzelen met peuters

Vanaf hun tweede levensjaar beginnen peuters steeds meer te begrijpen en te willen begrijpen. Ze snappen de regels van papa en mama steeds vaker, maar ook heel vaak niet. Het is belangrijk om peuters de ruimte te geven om te ontdekken en te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten. Puzzelen biedt hier een uitkomst! We hebben het uiteraard niet over puzzels met hele kleine priegel stukjes, maar over speciale peuter puzzels. 

Janod maakt van deze puzzels. Mooie houten, stevige puzzels waarmee peuters op ontdekking kunnen gaan en proberen om de juiste vormpjes op de juiste plekken te plaatsen. Bekijk alle puzzels hier.

3. Voorleesboeken

Voorlezen heeft heel veel voordelen, en je kunt er al vroeg mee beginnen! Als baby wordt er natuurlijk niks begrepen van wat de ouder voorleest, maar het luisteren naar de stem is al heel fijn. Peuters beginnen wel te snappen wat je hen voorleest. Voorlezen is niet alleen een heel fijn en rustgevend moment, het is ook nog eens super goed voor de ontwikkeling van een peuter! Voorlezen helpt namelijk met de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden op latere leeftijd.

Op zoek naar een cadeautje voor een peuter? Dan is een voorleesboek dus zeker een goed idee!

Bij Tokkelientje zijn we groot fan van boeken, dus daar hebben we er dan ook veel van! Maar als we er een moeten uitkiezen als perfect cadeau voor een tweejarige, dan is het het Kabouterboek van Loes Riphagen. Dit is een prachtig prentenboek die zeer geschikt is om voor te lezen aan een peuter. 

4. Bouwen 

Bouwblokken zijn al jaren een klassieker als het gaat om kinderspeelgoed. Op elke school of kinderopvang is er wel een bouwhoek te vinden, en met goede reden! Speelgoed om mee te bouwen blijft eindeloos leuk doordat het een “open einde” heeft. Daarbij helpt het het tweejarige kind in zijn of haar ontwikkeling; door het bouwen groeit hun fantasie en ontwikkelen zij hun grove en fijne motoriek. Daarbij leren ze logisch redeneren, vooruitdenken en voorspellen. Bouwblokken zijn dus niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens super leerzaam.  Echt uitdagend speelgoed voor 2 jarige dus!

Bij Tokkelientje zijn we groot fan van de stapelstenen van Janod, de Janod Sweet Cocoon - Stapelstenen. De set bevat 20 licht houten stenen om mee te stapelen en laat het kindje kennismaken met bouwen en evenwicht. De stenen zijn gekleurd in zachte tinten, geïnspireerd op de huidige trends om jouw kindje in alle rust te laten spelen. 

De stapelstenen van Janod zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze bouwstenen zijn dus het perfecte cadeau voor 2 jarige waar ze nog lang mee vooruit kunnen!

5. Spelen in bad

In bad gaan is een feestje an sich voor kinderen, maar met speelgoed voor in bad wordt het natuurlijk helemaal te gek. Er is dan ook aardig wat badspeelgoed te koop, en wij hebben bij Tokkelientje ook een paar opties. Van kubussen tot sponsen en van walvissen tot wereldkaarten, shop al het badspeelgoed hier

6. Knutselen 

Ondanks dat knutselen op nummer 6 van de cadeautips staat, vinden we bij Tokkelientje eigenlijk niet dat dit cadeau onderdoet voor de andere cadeaus in deze lijst. Knutselen is namelijk super leuk en heel erg goed voor de kleine. Het prikkelt zijn fantasie en creativiteit en blijft eindeloos leuk. Een nadeel aan knutselen met kleintjes; het kan nogal een zooitje worden. Dit probleem geef je de ouders gelukkig niet met deze cadeautip voor 2 jarige van Tokkelientje: de Ooly ergonomische waskrijtjes.

Deze waskrijtjes zijn de perfecte eerste waskrijtjes voor een peuter. De ergonomische handgreepjes, zowel voor links- als rechtshandige kleintjes zorgen ervoor dat de peuter ze makkelijk vast kan houden. De krijtjes geven niet af en zijn uitgumbaar, dus ernstige schade kunnen ze er niet mee aanrichten ;).

Bestellen bij Tokkelientje

Heb je het gewenste cadeau voor een tweejarige gevonden? Bij Tokkelientje kun je alles gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Liever al het leuks voor tweejarige kinderen in het echt zien? Je bent van harte welkom in onze winkel in Leiden!

Denk je dat hier nog niet het perfecte cadeau voor een peuter van 2 jaar tussen zat? Kijk dan vooral naar de rest van ons speelgoed assortiment, wij weten zeker dat we het perfecte verjaardagscadeau voor 2 jarige in huis hebben. 

Veel geef plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »