Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,- (muv sale)
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 21 / Sep / 2023

Een boek cadeau geven; onze boeken tips

Een boek cadeau geven; onze boeken tips

Een kinderboek als cadeau geven is zelfs in een wereld vol technologie nog perfect. Of het nu een verjaardag, mijlpaal of gewoon een cadeautje om het lezen te stimuleren is, kinderboeken zijn een betekenisvolle keuze.

Kinderboeken hebben altijd al de kracht gehad om kinderen mee te nemen op avonturen, hun verbeelding te voeden en waardevolle levenslessen te leren. Een kinderboek als cadeau geven is zelfs in een wereld vol technologie nog perfect. Of het nu een verjaardag, mijlpaal of gewoon een cadeautje om het lezen te stimuleren is, kinderboeken zijn een betekenisvolle keuze. In dit blog ontdek je waarom kinderboeken bijzondere geschenken zijn en hoe ze levenslange leespassies kunnen ontsteken. Duik met ons in de betoverende wereld van verhalen en laat je inspireren om de beste kinderboeken cadeau te doen!"

Het perfecte boek vinden

Het kiezen van het juiste kinderboek als cadeau vraagt om aandacht en overweging. Leeftijd, interesses en leesniveau spelen allemaal een rol bij het vinden van het perfecte boek. Voor jongere lezers kunnen kleurrijke prentenboeken met eenvoudige teksten een goede keuze zijn om hun liefde voor lezen aan te wakkeren. Oudere kinderen kunnen genieten van spannende avonturenverhalen, betoverende fantasiewerelden of boeken die relevant zijn voor hun eigen ervaringen. Het is een kans om hun nieuwsgierigheid te voeden en hen te inspireren om verder te lezen.

Een geschenk dat blijft geven

Een kinderboek als cadeau gaat verder dan de initiële vreugde van het ontvangen. Het opent deuren naar leesplezier, kennisopbouw en taalontwikkeling die een leven lang meegaan. Bovendien kunnen boeken een diepere betekenis hebben en emotionele banden creëren. Een boek dat ooit werd gegeven ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis wordt vaak gekoesterd als een blijvende herinnering aan die tijd. Het delen van favoriete boeken uit je eigen jeugd kan ook een prachtige manier zijn om een connectie te leggen en leespassie door te geven aan de volgende generatie.

Het aansteken van leespassies

Eén boek kan het begin zijn van een levenslange liefde voor lezen. Wanneer kinderen een boek krijgen dat past bij hun interesses en verbeelding, willen ze al snel meer ontdekken. Een boek uit een serie is dan natuurlijk een perfecte uitkomst! Het plezier dat ze beleven aan het lezen en de verhalen kan van lezen een blijvende gewoonte maken. Het stimuleert niet alleen hun taalvaardigheid en woordenschat, maar ook hun vermogen om empathie te ontwikkelen, nieuwe perspectieven te begrijpen en complexe ideeën te verkennen.

 

De boeken die wij zouden geven per leeftijd

Baby’s / Peuters
Baby’s en peuters kunnen natuurlijk nog niet zelf lezen, wel kunnen ze plaatjes kijken, bladeren en natuurlijk voorgelezen worden. Deze twee opties zijn onze favorieten; Auto waar ben je? en Kijk je mee? Tamme Diertjes. Daarnaast is er nog een top boekencadeau voor de ouders; Baby’s eerste jaar, hierin kunnen zij alles bijhouden van het eerste jaar zodat je het niet vergeet.

Kleuters
Kleuters beginnen langzaamaan met het herkennen van letters en het begrijpen van verhalen. Daarom is De ridder zonder billen een heel leuk boek voor kleuters, daar wordt gegarandeerd om gelachen. Wil je als ouder dingen samen doen met jouw kind? Dan kan je bijvoorbeeld met doeboeken aan de slag, met doeboeken kan je verschillende puzzels, spelletjes, kleurplaten invullen terwijl je ook nog samen aan het lezen bent. Momenteel hebben we Mijn eerste boerderij als doeboek op voorraad en Mijn eerste dieren. Om zelf als kleuter door een boek te bladeren, is Kijk eens om je heen op de boerderij een leuke tip.

5/6
Kinderen vanaf vijf jaar beginnen zelf te lezen en de leukste boeken zijn met veel kleur, plaatjes en, in het geval van Zaklampboek Speuren naar ridders en kastelen, ook als het interactief is. Je gaat speuren naar dikgedrukte woorden over ridders en kastelen, erg leuk om samen te doen. Ook Bob Popcorn is voor deze leeftijd al leuk om te lezen, het boek begint al bij 5 jaar. We hebben nog de tip om af en toe samen te lezen en af en toe het kind zelf te laten lezen, dat zorgt voor extra veel leesplezier.

7+
Wij zijn fan van de serie Van klein tot groots. Astrid Lindgren, de schrijfster van Pippi Langkous, is een van de grootheden in de serie. Met mooie illustraties, maar ook met informatie over hoe zij een succesvolle schrijfster is geworden. Heel interessant. Houd de ontvanger meer van leesboeken? Dan zijn de populaire boeken van De waanzinnige boomhut een aanrader, zoals De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen. Het is een serie, maar je kunt de boeken ook los lezen.


Kortom genoeg leesvoer, en een boek is al snel het perfecte cadeau, shop hier alle boeken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »