Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,- (muv sale)
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 24 / Aug / 2023

Terug naar school; hier moet je aan denken bij de schoolstart

Terug naar school; hier moet je aan denken bij de schoolstart

De zomervakantie loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is om je kinderen voor te bereiden op een nieuw schooljaar vol avonturen en leren. In deze blog delen we waardevolle tips en creatieve ideeën om ervoor te zorgen dat zowel ouders als kinderen goed voorbereid zijn op de terugkeer naar de schoolbanken.

Terug naar School: Voorbereidingen en Feestelijkheden

De zomervakantie loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is om je kinderen voor te bereiden op een nieuw schooljaar vol avonturen en leren. In deze blog delen we waardevolle tips en creatieve ideeën om ervoor te zorgen dat zowel ouders als kinderen goed voorbereid zijn op de terugkeer naar de schoolbanken.

 

Essentiële Schoolbenodigdheden

Een goede voorbereiding begint met de juiste uitrusting. Maak een lijst van essentiële schoolbenodigdheden om ervoor te zorgen dat je kinderen alles hebben wat ze nodig hebben voor een succesvol schooljaar. Denk aan schrijfwaren zoals pennen, potloden, markeerstiften en schriften. Maar laten we dit jaar bewust kiezen: overweeg duurzame en milieuvriendelijke opties. Kies voor schriften van gerecycled papier en natuurlijk herbruikbare etuis. Dit is niet alleen beter voor de planeet, maar ook een kans om je kinderen bewust te maken van het belang van duurzaamheid.

 

Rugzak

Een stevige tas om alle schoolbenodigdheden en boeken in te dragen is van essentieel belang. Zorg ervoor dat de rugzak comfortabel genoeg is om te dragen en voldoende ruimte heeft voor alle spullen. Grote kans dat je al een vaste tas hebt voor je kind, dan heb je er misschien geen nodig. Wanneer je een nieuwe koopt let er dan op dat het volgende erin past:

  • Drinken (waterfles)
  • Lunch (brooddoos)
  • Sportkleren (gymbroek, schoenen en shirt)
  • Zwemkleren
  • Overigen

 

Kleding, schoenen en sportkleding

Het vinden van de juiste schoolkleding kan een plezierige ervaring zijn. Maak er een leuke activiteit van waarbij je kinderen betrekt. Kom samen winkelen en let op aanbiedingen en kortingen. Overweeg onze tweedehands kinderkleding als betaalbare kledingoptie. Kijk goed naar het seizoen en de kleding die daarbij past. Schoenen en een jas zijn natuurlijk extra belangrijk om jouw kind tegen alle weersomstandigheden te beschermen. En vergeet daarbij de gym of de zwemles ook niet! Hiervoor hebben ze natuurlijk aparte kleding nodig en bijvoorbeeld een handdoek.

 

Gezonde Lunch en Snacks in de broodtrommel

Een evenwichtige voeding is essentieel voor de groei en concentratie van je kinderen. Maak samen met hen een lijst van gezonde lunch- en snackopties die ze ook lekker vinden. Betrek je kinderen bij het plannen en bereiden van hun broodtrommel om hen enthousiast te maken over het eten op school. Bereid voedzame, zelfgemaakte maaltijden voor die voldoende energie leveren om de schooldag door te komen.

 

Schoolschema en Routine

Een goed doordachte routine is de sleutel tot een succesvol schooljaar. Stel een realistisch schema op dat schooltijd, huiswerk, ontspanning, vrije tijd en bedtijd in evenwicht houdt. Creëer vaste tijden voor het slapen gaan en opstaan om ervoor te zorgen dat je kinderen voldoende rust krijgen. Betrek je kinderen bij het maken van het schema zodat ze zich medeverantwoordelijk voelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ook tijdens de vakantie is het belangrijk dat je kind blijft leren. Lezen bijvoorbeeld, wanneer je kind de hele zomervakantie niet leest, kan het zomaar 1 a 2 niveaus omlaag gaan. Dit pikken ze op zich wel weer snel op maar is toch zonde. Blijf lezen, rekenen en andere dingen leren zo zijn ze weer goed voorbereid op het volgende schooljaar.

Feestjes

Het nieuwe schooljaar zorgt ook weer voor kinderfeestjes, vroeg in het jaar een kinderfeestje plannen kan helpen voor kinderen om nieuwe vrienden te maken. En je hoeft het niet altijd zelf te organiseren, ook als er andere kinderen jarig zijn, zijn er natuurlijk feestjes. Zorg er dan voor dat je een leuk cadeautje hebt (let op de leeftijd) en een goeie outfit. Organiseer je wel zelf een kinderfeestje? Kies dan een creatief thema dat inspeelt op de verbeelding, zoals wetenschap, kunst of avontuur. Plan activiteiten en spelletjes die zowel leuk als educatief zijn, en zorg voor gezonde lekkernijen die passen bij het thema. Het organiseren van kinderfeestjes draagt bij aan de sociale ontwikkeling van je kinderen en geeft hen iets om naar uit te kijken naast het schoolwerk.Met deze praktische tips en feestelijke ideeën kun je het nieuwe schooljaar met vertrouwen en enthousiasme tegemoet gaan. De voorbereidingen en feestelijkheden zullen niet alleen de overgang naar school gemakkelijker maken, maar ook bijdragen aan een positieve en leerrijke ervaring voor je kinderen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »