Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,- (muv sale)
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 16 / Aug / 2023

Tokkelientje helpt: Zo vind je de perfecte kinderkleding voor een bruiloft

Tokkelientje helpt: Zo vind je de perfecte kinderkleding voor een bruiloft

Een betoverende sfeer, ontroerende geloften en een gevoel van samenhorigheid, dit zijn slechts enkele van de vele aspecten die een bruiloft zo bijzonder maken. Voor de ouders van kinderen komt er echter ook een behoorlijke uitdaging bij kijken; het vinden van de juiste, stijlvolle maar toch comfortabele, kinderkleding. Het draait bij kinderen niet alleen om stijl, maar zeker ook om het waarborgen van het comfort en bewegingsvrijheid. Het blijven immers kinds ;). In deze blog geven wij 8 tips zodat de kleintjes volop in stijl en vrijheid kunnen genieten van alle festiviteiten.

  1. Afstemmen op het thema en de locatie

Het vinden van de perfecte kinderkleding begint met een begrip van het thema en de locatie van de bruiloft. Is de gebeurtenis een formele aangelegenheid in een luxueuze setting of juist meer informele en intieme buitenbruiloft? Het thema en de locatie dienen als wegwijzers bij het bepalen van de juiste stijl voor de kinderkleding. De jurken van Tokkelientje passen bij tal van thema’s en locaties, een echte aanrader dus! 

 

  1. Comfort als prioriteit.

In de wereld van kinderkleding staat comfort bovenaan aan het wensenlijstje. Het is van groot belang om kledingstukken te kiezen die zachte stoffen hebben en bewegingsvrijheid bevorderen. Zorg ervoor dat de geselecteerde kleding geen ongemakkelijke details bevat of te strak zit, wat de kinderen zou kunnen verstoren, anders maak je ze er zeker niet blij mee. 

 

  1. Tijdloze elegantie

Voor jongens kan een keurige blouse gecombineerd met eventueel een blazer en chino al gemakkelijk een elegante uitstraling creëren die tijdloos is!

Meisjes kunnen schitteren in prachtige jurken met subtiele details zoals kant accenten of geborduurde bloempatronen, waardoor ze een heerlijke flair krijgen.

  1. Harmoniëren met het kleurenpalet

Vaak staat op een uitnodiging wel een thema of kleuren waar men zich aan kan houden. Neem het gewenste kleurenpalet over en verwerk het in de kinderkleding voor bruiloften. Daardoor sluiten de kinderen naadloos aan bij de gangbare kledingstijl en gaan ze op in de menigte, zo sla je nooit de plank mis. 

 

  1. Magie van accessoires

Accessoires vormen op elke outfit een subtiele maar waardevolle aanvulling! Denk aan stijlvolle stropdassen, schattige strikjes, verfijnde haarbanden, hippe zonnebril, sieraden en chique maar comfortabele schoenen. Zorg er wel voor dat deze accessoires de beweging en speelruimte van het kind niet belemmeren zodat ze alsnog lekker van de heugelijke dag kunnen genieten.

 

  1. Slimme laagjes voor wisselende weersomstandigheden

Het weer in Nederland is altijd een bepalende factor voor buiten bruiloften of seizoensgebonden ceremonies. Overweeg dus om een outfit voor de kinderen te creëren, dit bestaat uit laagjes, met bijvoorbeeld een licht jasje of een vest voor over een jurk. Zo kunnen de kinderen de veranderlijke schommelingen in het weer aan. 

 

  1. Betrek kinderen bij de keuze voor kleding

Wellicht is dit wel de belangrijkste tip! Maar vooral voor oudere kinderen kan het leuk en prettig zijn om hen mee te laten beslissen in de kledingkeuzes, uiteraard binnen het juiste thema en mogelijkheden. Dit bevordert niet alleen hun gevoel voor autonomie maar ook de betrokkenheid bij de voorbereiding, waardoor het ook hun dag wordt! 

 

  1. Tijdig plannen en voorbereiden

Het is raadzaam om vroeg te beginnen met het plannen en aanschaffen van kinderkleding voor de bruiloft. Dit biedt ruimte om diverse opties te overwegen, eventuele aanpassingen door te voeren en uiteindelijk de volledige look van de kinderen compleet te maken. Daarmee minimaliseer je ook nog eens de stress, win-win dus. 

 

Tweedehands kinderkleding

Vormen de kosten van leuke kinderkleding op de bruiloft een drempel? Geen probleem! Bij Tokkelientje hebben we tegenwoordig namelijk een prachtige collectie tweedehands kinderkleding. Deze kinderkleding is zorgvuldig door ons geselecteerd en bevat dus alleen items waar jouw kleine nog helemaal de blits in kan maken!

 

Het kiezen van de juiste kinderkleding voor bruiloften is een kunst op zich, maar wat vooral cruciaal is om in gedachten te houden is dat comfort en vreugde de belangrijkste elementen zijn voor een geslaagde dag. Wanneer de kinderen zich op hun gemak voelen in hun kleding, kunnen ze de dag ten volle beleven en genieten van de festiviteiten. We hopen dat onze tips wat helpen om goed voorbereid aan de slag te gaan, een glimlach van een kind gehuld in prachtige kleding is ten slotte één van de mooiste dingen op een bruiloft. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »