Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 31 / Aug / 2022

Duurzame Kinderkleding

Duurzame Kinderkleding

Het is natuurlijk belangrijk dat de kleertjes voor je favoriete minimensje goed zitten, hip zijn en gemaakt zijn van lekkere zachte stoffen. Echter is er iets wat minstens net zo belangrijk is; de afkomst van de kleding. Het vervaardigen van kleding kan belastend zijn voor mens en milieu. Zo kost het verbouwen van de grondstoffen voor kleding veel energie, is er veel grond nodig voor het verbouwen, zijn er gigantische hoeveelheden water nodig, worden er veel chemische middelen gebruikt zoals oplosmiddelen of chroom en zijn de arbeidsomstandigheden voor mens en dier bij het vervaardigen van kleding soms erbarmelijk.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw kleintje in een mooi, hip setje nieuwe kleding loopt, waar aan de andere kant van de wereld een kind heeft gewerkt aan de productie ervan. Gelukkig kun je hier op selecteren en rekening mee houden bij het aanschaffen van nieuwe kleding.

Wanneer is kinderkleding duurzaam?

Is een kledingstuk duurzaam als het lang meegaat, is het duurzaam als het van biologische producten is gemaakt of is iets duurzaam als de makers er een eerlijke prijs voor hebben gehad? Bij de aanschaf van nieuwe kinder- of babykleding zijn er meerdere factoren die bepalen of en wanneer iets “duurzaam” is. 

Als je wil weten of de aller schattigste onesie die je wil kopen valt onder duurzame of eerlijke kinderkleding, kun je kijken of de kleding gecertificeerd is. Een van de meest gebruikte certificaten is het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Andere zijn bijvoorbeeld Fair for Life, Fairtrade Textile Production Standard en Cotton Made in Africa, mocht je twijfelen over of jouw baby- of kinderkleding duurzaam of eerlijk is, neem hier een kijkje en kijk of jouw keurmerk erbij staat.

Nieuw bij Tokkelientje: Tweedehands kinderkleding

Wat pas écht duurzaam is, is het kopen van kinderkleding waar geen nieuwe grondstoffen voor gebruikt hoeven worden. En dat kan tegenwoordig bij Tokkelientje! Door het kopen van tweedehands kinderkleding. Sinds kort hebben wij namelijk ons Preloved assortiment waar je prachtige baby- en kinderkleding vindt die wij zorgvuldig hebben geselecteerd. Alle kleding is dus nog zo goed als nieuw, maar toch sterk gereduceerd in prijs! 

Ontdek nu onze Preloved collectie en winkel duurzamer dan ooit!

Katoenen en linnen kinderkleding

Duurzaamheid kan dus ook gepaard gaan met de levensduur van het favoriete jurkje of rompertje. Het vervaardigen van nieuwe kinderkleding is immers een van de vervuilendste aspecten, gaat het jurkje dus twee in plaats van een seizoen mee is dit dus een goede zaak voor mens en planeet. 

Linnen is bijvoorbeeld z’n materiaal wat lang mee gaat, sterker nog, het wordt vaak alleen maar mooier met de jaren en draagt heerlijk in de zomer! Ook katoen is een duurzame stof zolang je kiest voor katoen met bijvoorbeeld het GOTS-keurmerk.

Basiskleuren en tijdloos design

De levensduur van kinder- of babykleding verlengen? Probeer bij aanschaf te letten op de kleuren, designs en patronen van de kleding. Is de blouse namelijk moeilijk te combineren, of die gave legging gevoelig voor trend wisselingen, dan is de kans groot dat het kledingstuk veel in de kast zal hangen. Daarom zijn er steeds meer gave merken van kinderkleding die kiezen voor zachte basiskleuren, zoals Nixnut, Phil & Phae en Sproet & Sprout. Deze merken zijn ook nog eens allemaal GOTS-gecertificeerd. Dubbel goed dus!

Eerlijke en verantwoorde kinderkleding bij Tokkelientje

Tokkelientje houdt van duurzaam, omdat wij als geen ander weten dat jouw mini snel uit kleding groeit. Het is dan wel zou fijn dat de kleding nog doorgegeven kan worden aan een broertje, zusje, neefje of nichtje en zo keer op keer een nieuw leven krijgt. Daarom hebben wij tal van duurzame merken die onze collectie kinder- en babykleding vullen. Duurzame kinderkleding is dus niet langer iets sufs maar juist erg hip! Neem maar eens kijkje bij de unieke collecties van onze eerlijke kinderkleding merken:

Nixnut

Nixnut is een Nederlands kinderkledingmerk opgericht door de zussen Otti & Renée Nix in 2016. Bij Nixnut staat kwaliteit boven kwantiteit en wordt de kleding louter door middel van Fair Trade-handwerk gemaakt.

De zusjes Nix streven naar de hoogst mogelijk kwaliteit, de zachtste stoffen in natuurlijke kleuren. Nixnut biedt een unieke stijl door eenvoud te combineren met verfijnde details. De tijdloze designs en de premium kwaliteit zorgen naast het Fair Trade productieproces voor een lange levensduur en dus nog voor extra duurzaamheid? 

Benieuwd naar de duurzame Nixnut collectie van Tokkelientje? Neem hier dan snel een kijkje! 

Ammehoela

Een ander duurzaam kledingmerk in de collectie van Tokkelientje is Ammehoela. Ammehoela is een vrolijk kindermerk en staat voor eigenzinnigheid, met een geweldige collectie vol met fleurige, uitgesproken trendy items om je kleintje te laten shinen.

Behalve fun staat bij Ammehoela duurzaamheid centraal. Dit zie je onder andere terug in de duurzame materialen die Ammehoela gebruikt. Veel van de kleding wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van bijvoorbeeld GOTS gecertificeerd biokatoen.

Benieuwd naar de eigenzinnige, eerlijke kinderkleding collectie van Ammehoela? Die vindt je hier!

Mingo

Mingo is een Nederlands kinderkledingmerk dat alleen gebruik maakt van duurzame materialen waar vervolgens op een eerlijke manier in Portugal kinder- en babykleding van wordt gemaakt. De collectie van Mingo is altijd comfortabel, stijlvol, speels en unisex. De kleding is gemakkelijk te combineren met andere artikelen uit de garderobe van je kleintje, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Tokkelientje heeft een uitgebreid aanbod van de duurzame kinderkleding van Mingo die je hier kunt vinden.

CarlijnQ

CarlijnQ, opgericht door, je raadt het al; Carlijn Q (Quirijnen). Dit kinderkleding merk is opgericht met het idee dat de kindertijd iets is om te vieren. Duurzaamheid en verantwoordt gemaakte kleding staat bij CarlijnQ centraal. De gehele collectie wordt van duurzame producten gemaakt als GOTS gecertificeerd katoen en gerecyclede materialen die tot kleding vervaardigd worden in eerlijke fabriek in Turkije en Portugal. 

Behalve duurzaamheid staat vooral het plezier van de kinderen centraal in de kledingcollectie van CarlijnQ. Hier vind je alle duurzame kleding van CarlijnQ bij Tokkelientje. 

Phil and Phae

Tokkelientje is trots aanbieder van Phil and Phae kinderkleding. Bij dit mooie, duurzame merk staat zachte kleding van hoge kwaliteit centraal. Phil&Phae hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit zie je terug in de grondstoffen die ze gebruiken en het ethische productie proces. Maar waar zij nog een stapje verder in gaan is dat ze er alles aan doen tijdloze designs van hoge kwaliteit te maken zodat de kleding langer dan één seizoen mee gaat. Weinig is namelijk zo vervuilend als de productie van de kleding, dus hoe langer de kinderkleding meegaat, deste beter. 

Benieuwd naar de collectie van Phil & Phae? Kijk dan snel hier!

Dit zijn alle duurzame kinderkleding merken in het assortiment van Tokkelientje:

Ammehoela Blossom kids Bobo Choses
Buho CarlijnQ Lotiekids
Mingo Nixnut Phil&Phae
Petit blush Piupiuchick Play up
Rosajou Sproet & Sprout  
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »