Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 09 / May / 2022

De leukste cadeau’s voor 1-jarige meisjes

De leukste cadeau’s voor 1-jarige meisjes

Lees dit artikel voor meer inspiratie met betrekking tot cadeau's voor 1 jarige meisjes!

Wellicht is inspiratie voor een cadeau voor een 1-jarig meisje lastig, cadeau’s voor alle leeftijden zijn moeilijk dus zeker ook voor 1-jarige! Wij helpen graag met een extra dosis inspiratie zodat je de plank niet misslaat als je bij de jarige job en de verjaardagsfuif op bezoek gaat. 

Wat zijn de mogelijkheden voor een cadeau van een 1-jarig meisje?

Een meisje van 1 jaar of die 1 jaar gaat worden is de babyfase wel echt gepasseerd. Een kind van ongeveer 1 jaar kan vaak kruipen, wellicht de eerste stapjes zetten, brabbelen, wijzen, zwaaien en wilt graag mee eten in plaats van zelf eten. Het kind zit dus volop in de ontwikkelings- en ontdekkingsfase, daarom is het handig om cadeau’s af te stemmen op deze fases.  

 

Vijf Tokkelientje tips voor meer inspiratie! 

Speelgoed van hout
Erg handig om te geven omdat er tal van leuke dingen te bedenken zijn zoals: een gereedschapskist, houten stapelstenen of een make-up kofferset. Speelgoed van hout is onverwoestbaar voor een 1-jarig meisje waardoor het ook nog eens lang meegaat, een echte win-win situatie dus! 

 

Muziekinstrument
Wat ook erg leuk is voor een 1-jarig meisje is een muziekinstrument. Oké, we moeten gelijk toegeven voor ouders en/of buren is het wellicht wat minder leuk, maar voor de ontwikkeling van een kind is het super fijn. Zo stimuleert het de creativiteit en motorische ontwikkeling. Een kind wordt namelijk hartstikke blij van het maken van geluid en vinden erbij bewegen vaak ook leuk, kortom heel veel blijheid. 

 

Blokken
Een goede motorische oefening is spelen met blokken. Vandaar dat het geven van blokken voor een 1-jarige geen gek idee is. Opstapelen, door elkaar gooien of de toren weer omgooien zijn allemaal leuke dingen waarmee het kind kan worden uitgedaagd en getriggerd. 

 

Buitenspeelgoed
Niets is zo lekker als buitenspelen. Lekker met de voeten in het zand of op het kleed in het park. Bij Tokkelientje is er een ruim assortiment buitenspeelgoed zoals een gieter. Hiermee kan je de plank niet misslaan want ook de ouders vinden het heerlijk om eens een keer buiten te zijn! 

 

Kleding
Het grote online kinderkleding aanbod van Tokkelientje is met zorg samengesteld en bestaat uit duurzame, hippe kinderkleding van verschillende merken, zoals; Bobo Choses, Maed for Mini, Ammehoela en 1+ in the Family. Kleding is altijd fijn omdat er nog eens een hoop vies of smerig kan worden. Een leuke feestjurk of hippe sneakers zijn zaken die ouders wellicht eerder nog niet hebben gekocht.

 

Extra tip: Wist je trouwens dat een 1-jarig meisje het cadeau uitpakken echt super leuk vindt, pak het dus vooral leuk in met allemaal slierten en glimmende dingen! 

Om het inpakken nog leuker te maken hier nog wat tips! 

- Neem cadeaupapier wat lekker te scheuren is, dat is leuk!
- Wikkel het papier een paar keer om het cadeau heen, dan zijn ze wel even zoet.
- Gebruik gekleurde en glimmende slierten, zo is het lekker feestelijk.
- Let wel op, kinderen stoppen graag dingen in de mond, dit doen ze dus zeker ook met cadeauverpakkingen.

Tokkelientje heeft nog een hele grote tip voor een kado voor een 1-jarige. Als ouder wordt je namelijk doodgegooid met cadeau’s, spullen en tierlantijntjes voor de kids. Ouders weten altijd het best wat leuk is voor het kind, en wat ze zelf nog niet hebben of gaan aanschaffen. Dan zorg je er tenminste altijd voor dat jouw cadeau niet in de prullenbak beland!  

Tokkelientje heeft ook een fysieke winkel, maar al het speelgoed en ook het houten speelgoed verkopen we dus ook online. Onze winkel is geboren uit een passie voor kinderkleding en het gemis van een winkel zoals deze voor onszelf in de buurt. Tokkelientje heeft een uniek assortiment op het gebied van baby, kinder en tienerkleding, speelgoed, boeken of accessoires. Kom dus vooral bij ons langs in het centrum van Leiden!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »