Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 03 / Jan / 2024

Knutselen met Kinderen

Knutselen met Kinderen

In een wereld waar smartphones, tablets en videogames de wereld soms lijken over te nemen,  lijkt het soms alsof ouderwets knutselen met kinderen een beetje vergeten wordt. Toch is er iets magisch aan het samen met je kinderen aan de slag gaan met bijvoorbeeld lijm, papier, verf en glitter. Knutselen is niet alleen een leuke en ontspannende bezigheid, maar het biedt ook talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen.

In deze blog duiken we in de kleurrijke wereld van knutselen met kinderen, waarin we niet alleen de creativiteit van de kleintjes stimuleren, maar ook onvergetelijke momenten van verbondenheid creëren. Bereid je voor op een reis vol knutselinspiratie, tips en boeiende projecten die niet alleen de verbeelding van je kinderen zullen prikkelen, maar ook die van jou!

Knutselmateriaal

Het knutselavontuur begint bij het uitzoeken van het knutselmateriaal. Het knutselen zelf is leuk, maar je vergapen aan alle knutselmaterialen die er op de wereld bestaan, en daar de leukste uit zoeken, is misschien wel net zo leuk! Het kan echter ook lastig zijn om tussen al het aanbod te vinden wat bij jou past, daarom hebben wij in deze blog twee merken uitgelicht; Djeco en Primo. Beide totaal verschillend, maar wel beide op hun manier heerlijke knutselmaterialen.

Primo biedt weinig sturing, ze hebben geweldig knutselmateriaal, maar je hebt wel fantasie en creativiteit nodig om iets leuks te maken met hun producten. Primo biedt namelijk kwalitatief erg goede knutselspullen, zoals plakkaatverf, vingerverf, klei en vormpjes, maar wat je er vervolgens mee doet, is geheel aan jou. Heerlijk als je gewoon lekker met je kleine wil kliederen, minder geschikt als creativiteit niet jouw of je kleine sterkste punt is.

Aan de andere kant van het knutselspectrum hebben we Djeco. Net als Primo kwalitatief prachtige spullen, alleen waar Primo je geheel loslaat in jouw knutsel avontuur, biedt Djeco heel veel sturing. Zoveel zelfs, dat er pakketten zijn waar je alleen maar stapsgewijs de aanwijzingen hoeft te volgen om tot een prachtig eindresultaat te komen. Deze knutselpakketten bieden dus de uitkomst als creativiteit niet het sterkste punt is.

Knutselpakketten van Djeco


Zoals gezegd zijn de knutselpakketten van Djeco wat minder “vrij”. Je staat natuurlijk nog steeds vrij om de instructies op te volgen, maar in principe zijn de pakketten zo gemaakt dat jouw eindresultaat hetzelfde is als het voorbeeld. Echter zijn er zoveel verschillende soorten knutselpakketten van Djeco, dat het niet snel gaat vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld spiralen tekenen in bestaande afbeeldingen, sjablonen van dinosauriërs over te trekken of ware kunstwerken maken met gekleurd zand. Shop deze Djeco set

Shop deze Djeco set

Shop deze Djeco set

 

Wat ook fijn is aan de knutselboxen van Djeco, is dat je ze perfect per leeftijd kunt uitzoeken. Doordat je knutselt aan de hand van aanwijzingen, is het goed te bepalen voor welke leeftijd welke pakketten geschikt zijn. Logischerwijs knutsel je met peuters op een andere manier dan met kleuters of een kind van 10. Hier zijn de pakketten van Djeco helemaal op afgestemd. 

Benieuwd geworden naar alle knutselpakketten die Djeco te bieden heeft? Bekijk hier onze collectie van Djeco!

Knutselmateriaal van Primo

Meer behoefte om vrijuit te knutselen met je kinderen? Dan is Primo wellicht meer waar je naar op zoek bent. Bij Primo ligt de focus niet op het eindresultaat en zij hebben dan ook geen pakketten die leiden tot een bepaald kunstwerk. Bij Primo ligt de focus op het bieden van de materialen zodat de kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Van vingerverf tot glitter viltstiften en plakkaatverf in alle kleuren, bij Primo vind je het allemaal!Shop Primo Vingerverf

Shop Primo Glitter Viltstiften

Shop Primo Plakkaatverf

 

Voor jonge kinderen is Primo ook een uitkomst. In tegenstelling tot Djeco hoef je bij Primo niet tot een bepaald eindresultaat te komen, dat scheelt voor jonge kinderen die nog niet zo netjes kunnen werken een hele hoop frustratie! Daarbij kunnen peuters heerlijk hun eigen creativiteit ontdekken met vingerverf.

Benieuwd naar alles wat Primo te bieden heeft? Bekijk onze collectie Primo!

Knutselen met peuters

Op zoek naar knutselinspiratie voor peuters? Dat kan lastig klinken, maar onze tip is eigenlijk heel simpel: maak het vooral niet te moeilijk! 

Voor peuters is het vooral heel leuk om te kliederen en te ontdekken wat hun handen met de materialen kunnen doen, en hoe deze materialen voelen in hun handjes. Laat ze bijvoorbeeld eens ervaren hoe het is om te verven met watjes of een tandenborstel. Wat ook leuk is, afdrukken maken met een WC-rol! Deze kun je bijvoorbeeld rond laten of vervormen en zo verf stempelen.

Wat je ook wil proberen, Primo heeft de spullen ervoor gemaakt. Bijvoorbeeld de heerlijkste, zachte driehoek waskrijtjes speciaal gemaakt voor de kleinste handjes.

 

Shop Primo Waskrijtjes

 

Knutselen kinderfeestje

Knutselen met je kleine thuis is natuurlijk hartstikke leuk, maar kinderen onderling vinden het ook geweldig om samen te knutselen en samen te ontdekken wat ze allemaal kunnen creëren. Op zoek naar knutselinspiratie op een kinderfeestje? Dan kun je twee kanten op; of je gaat voor knutselpakketten zodat iedereen hetzelfde maakt. Denk bijvoorbeeld aan een doos van Djeco of bijvoorbeeld kastanjes en houten prikkers om kastanje mannetjes te maken. 


De andere optie is om het helemaal los te laten, je dekt de tafel met allerlei knutselmateriaal van Primo, en laat ze zelf bedenken wat ze willen maken. Lekker kliederen of juist een mooi schilderij maken? Eén ding is zeker: vergeet bij de laatste optie niet om de kids oude kleding aan te trekken, want de kans dat het vies wordt is groot ;).

 

 

Wij hopen in ieder geval dat we je wat knutselinspiratie hebben gegeven voor de kerstvakantie, zodat je deze vrije dagen heerlijk met je kleine kunt knutselen! 

 

Liefs,

 

Tokkelientje

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »