Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 03 / Aug / 2023

De 10 leukste dingen voor jouw kind op vakantie

De 10 leukste dingen voor jouw kind op vakantie

Het is vakantie tijd! Wat een magisch moment is dat toch weer elk jaar. De kinderen elke dag lekker in jouw buurt, mooi weer en samen op reis. Bij Tokkelientje houden we in ieder geval van het vakantieseizoen! Echter, reist toch elk jaar weer de vraag bij ouders op; wat is nou eigenlijk leuk om mee te nemen op vakantie voor mijn kleine? Nou, daar gaan we je in deze blog een handje bij helpen. 

Of je nu lekker gaat relaxen op een zonnig strand, het ruige berglandschap verkent of coole historische steden ontdekt, één ding is zeker: de juiste voorbereiding is key om jouw mini-me een geweldige tijd te bezorgen. Daarom hebben we de ultieme lijst gemaakt met de "10 leukste dingen voor jouw kind op vakantie".  

1. Kleuren zonder morsen voor onderweg

  Voor menigeen begint de vakantie met een (lange)reis in de auto. Zoals elke ouder ongetwijfeld heeft ervaren; dit kan met kleine kinderen nogal eens een crime zijn. Belangrijk is dus om voldoende vermaak te bieden zodat ze niet vanaf minuut één gaan lopen klieren, want dan gaat de reis wel héél lang duren.

Om de kids zoet te houden op de achterbank werkt kleuren altijd erg goed! Enige nadeel; het kan nogal wat troep geven. Daar hebben wij wat op gevonden; On-the-go Water Wow kleurboekjes.

 

2. Spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes

Op vakantie speel je spelletjes, toch? Voor de wat oudere kids zijn er tal van bekende spelletjes, maar ook voor de kleintjes zijn er aardig wat leuke spelletjes op de markt. Voor op vakantie zijn we bij Tokkelientje wel erg fan van de spelletjes in blik voor kinderen vanaf 3 jaar.

​​Wat eet een konijn? Kun je drie rode vruchtjes noemen en hoeveel wielen heeft een auto? Nieuwsgierige kinderen willen alles weten!

In deze serie ontdek je allerlei fascinerende dieren, eten, kleuren of allerlei dingen uit het dagelijks leven. De kleurrijke blikjes zijn nieuw en gevuld met 50 kaarten met leuke vragen voor jonge kinderen. Gegarandeerd plezier op vakantie en de blikken neem je ook gemakkelijk mee op reis! 

3. Geen vakantie zonder boeken 

Vakantie, hét moment om eens lekker te gaan lezen! Niet alleen voor volwassenen is lezen lekker op vakantie, ook kids zijn dol op de avonturen die ze in hun boeken kunnen beleven. Anders dan bij grote mensen boeken, zijn er voor kinderen tal van soorten boeken te verkrijgen. Dus niet alleen saaie boeken vol met lettertjes. 

Denk aan uitwisboeken waarin je mooie kunstwerken kunt maken, zoek & vind-boeken waarin je kleine eindeloos kan speuren en kijk-eens-om-je-heen-boeken waarmee je kind de wereld kan ontdekken.

Bekijk hier al onze boeken om er een onvergetelijke vakantie van te maken!
 

4. Fotografie voor kinderen 

Je vakantie wil je natuurlijk vastleggen! Daarom zien de kinderen, soms tot vervelens toe, papa en mama de hele tijd met een camera in hun hand om de leukste vakantiekiekjes te maken.

Kinderen imiteren hun ouders graag en dat kan, met de Janod camera met geluid! Een leuk fototoestel (in een silicone houder) om net zoals de volwassenen te doen. Druk op de knop om geluid te horen en het flitslicht te activeren. Laat het kind in de caleidoscoop kijken voor prachtige vormen en kleuren. 

 5. Strandspeelgoed en -schepjes

Een klassieker onder het vakantie speelgoed; strandspeelgoed en -schepjes. Weinig plekken zijn zo heerlijk voor kinderen als de zee. Spelen in het water, graven in het zand en lekker kliederen met modder. Wat heerlijk!

Om deze heerlijke plek nog wat leuker te maken, kun je schepjes, vormpjes, emmers, zeefjes en gieters meenemen. Een must-have als je het ons vraagt! 

6. Zonnehoed om het kleine bolletje te beschermen

De zomervakantie gaat vaak gepaard met veel zon. Heerlijk natuurlijk, maar voor het tere huidje van je kleine kan de zon ook een bedreiging vormen. Goed smeren en schaduw helpt natuurlijk, maar het kleine bolletje vangt desalniettemin nog best wat zon! 

Niet met de bucketheads van Barts of de Sun cap van Lil Boo. Naast dat ze je kleine beschermen tegen de zon, zijn ze ook nog eens super hip! Win-win dus ;).

7. Wat stoer; een eigen rugzak 

Papa en mama slepen zich suf met alle spullen, voor zichzelf, maar zeker ook voor de kids. Het zou fijn zijn als ze zelf ook wat mee zouden nemen! Nou, goed nieuws; dat kan. Je laat ze natuurlijk niet de zwaarste artikelen tillen, maar kinderen vinden het erg wijs om papa en mama te kunnen helpen.

Met deze prachtige rugzak van Bobo Choses kunnen ze zelf een paar schepjes of een spelletje meenemen naar het strand! En ook handig; hij kan natuurlijk na de vakantie gewoon als school rugzak gebruikt worden. 

8. Het geduld wordt op de proef gesteld 

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk, als je er eenmaal bent! Op weg naar de vakantiebestemming kan het geduld van ouder en kind nogal eens flink op de proef worden gesteld. Uren wachten op het vliegtuig, eindeloos in de rij staan voor de huurauto of uren rijden, voor de uiterst korte spanningsboog van kinderen in behoorlijke beproeving! 

Daarom is het fijn als je wat mee hebt op vakantie om ze te doen te geven tijdens het wachten. Geduldspelletjes kunnen hier een uitkomst bieden! Een doolhof kubus met balletje of een metalen puzzel, daar kunnen ze zich zeker even mee vermaken en zijn gemakkelijk mee te nemen.
 

9. Tja, ook op vakantie wil het nog wel eens regenen 

Helemaal naar Italië gereden voor een vakantie in de zon, gaat het alsnog regenen (en in Nederland is het lekker zonnig, zul je altijd zien)! Hoe groot de kans op zon ook is op vakantie, een buitje kan altijd voorbij komen. En dat is ook helemaal niet zo erg, zolang je maar de juiste kleding bij je hebt. 

Deze kinderparaplu van Djeco houdt de mini-me in ieder geval droog!  

10. Waarom lopen, als je ook kunt steppen? 

Lopen, dat kan soms een beetje saai worden, maar op vakantie wordt er wat afgelopen; naar het strand, naar de campingreceptie en naar de supermarkt. Gelukkig kunnen deze wandelingen een stuk leuker gemaakt worden, met de Yvolution Yglider step

De step is handig op te vouwen en kan dus zo achterin de auto mee op vakantie.

 

 


Met deze 10 leukste dingen voor jouw kind op vakantie wordt het zeker weten een top reis! Bij Tokkelientje verkopen we naast deze 10 producten nog heel veel leuks voor zowel op vakantie als thuis. Al ons speelgoed vind je hier.

Fijne vakantie! 

Liefs,

Tokkelientje

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »