Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,- (muv sale)
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 26 / Sep / 2023

Wolletjes

Wolletjes

Wij zijn gek op wollen items voor onze kids! Het is niet alleen prachtig om naar te kijken maar heeft ook de perfecte eigenschappen! Wij hebben heel veel prachtige wollen items in ons assortiment. Hier lees je er alles over.

Wolletjes

Wij zijn gek op wollen items voor onze kids! Het is niet alleen prachtig om naar te kijken maar heeft ook de perfecte eigenschappen! Zowel zomers als tijdens koude winters is wol super fijn om te dragen. Het reguleert namelijk de warmte van jouw kleintje, ze blijven dus perfect op temperatuur in wol. Wol is van een duurzame kwaliteit en kan jaren meegaan, het is dus echt de investering waard! 

Wij hebben heel veel prachtige wollen items in ons assortiment. Hier lees je er alles over.

 

Wollen slofjes die niet afzakken

Wollen sokjes of sloffen zijn de basis van warme voetjes én een warm lichaam. Als je voeten koud zijn, koelt de rest ook af. Deze wollen slofjes van Hvid zijn perfect hiervoor! Ze zijn er in 2 maten, 0-9 maanden en 9-15 maanden. De kleine maat is echt al vanaf newborn te dragen. Dankzij de hiel en het vetertje hebben deze booties de perfecte pasvorm en zakken ze niet af! Ze zijn verpakt in een mooi katoenen zakje en mede daarom echt een perfect kraamcadeau! Ze zijn gemaakt van 100% extra fijne Italiaanse merinowol (oeko-tex, mulesingvrij) en gemaakt in België. Merinowol jeukt niet en is antibacterieel en daarom perfect voor kinderen met eczeem of een gevoelige huid.

Het is niet nodig om merinowol vaak te wassen. Deze vezel is zelfreinigend. Je kunt het beste gewoon buiten verluchten, of na het douchen in een vochtige badkamer hangen.

Mocht er een vlekje op zitten, dan kun je deze direct afvegen met een natte doek, het is niet nodig om het hele product te wassen.

Als je ze wel wilt wassen doe dit dan heel voorzichtig met de hand met lauw water, max 20°

Gebruik alleen een wolwasmiddel om te wassen, bij voorkeur aangeraden door Woolmark, geen wasverzachter.

Door het bewegen van de voetjes van de baby zal de eerste keer bij het dragen pillen

ontstaan. Deze pilling stopt na een tijdje dragen.

 

Wollen jasjes en pakken van Engel Natur

Dit vinden wij echt  de aller aller fijnste jasjes en pakken voor newborns! Maar wij zijn blij! Want de jasjes gaan nu tot maat 110/116 dus ook grotere kids kunnen nu genieten van dit fijne jasje. De jasjes en pakken hebben een heerlijke capuchon, dus ook de hoofdjes blijven lekker warm. Ze zijn gemaakt van 100% superzacht merinowol. Deze items hebben combi-maten maar vallen heel ruim, dus je kunt de kleinste maat aanhouden. 

In principe reinigt wol zichzelf, dus je hoeft het niet te wassen. Is het niet nodig om te wassen? Doe dit dan ook vooral niet. Dan blijft de wol veel mooier en loop je ook geen risico op krimpen. 

Mocht het onverhoopt wel nodig zijn door vlekken, dan kun je het jasje met een beetje wolwasmiddel op een wolwasprogramma van maximaal 30 graden of nog liever met de hand wassen. Daarna laat je het jasje gewoon liggend drogen. 

 

Wollen gilet of bodywarmers

Vanaf baby tot volwassen zijn wollen gilets een musthave in de kast. De bodywarmers van Alwero zorgen met een extra laagje over je kleding voor heerlijk wat warmte. Naast warmte reguleert het ook de temperatuur, hierdoor gaan je kinderen dus niet zweten. 

De kleinste maatjes (80-86 t/m 104-110) vallen kleiner, dus bestel een maatje groter. 

 

Wollen rompers of broekjes

In de natuurlijke kraamzorg gebruikt men graag wollen rompers, broekjes en mutsjes om baby's warm te houden. Wol en materiaal met wol erin kunnen warmte vasthouden zonder dat het te warm wordt. Je kunt controleren of de baby warm genoeg is door je hand tegen het voetje te houden. Als het voetje koud aanvoelt, heeft de baby extra warmte nodig. Het dragen van een wollen rompertje helpt de baby om warm te blijven en bespaart energie, waardoor ze minder gewicht verliezen.

Het kan even wennen zijn voor sommige ouders, omdat wol duurder is en apart gewassen moet worden. Maar het is de moeite en kosten waard, omdat wol de baby comfortabel houdt. Je hoeft ook niet veel wollen kledingstukken te hebben - meestal zijn 3 exemplaren voldoende, omdat wol alleen gewassen hoeft te worden als het echt vies is (bijvoorbeeld door spuug of poep) en na het wassen snel droogt.

Wollen Mutsen

Mikk-line nog zo'n merk met fantastische wollen producten. Er zijn allerlei producten van wol; slofjes, rompers, wanten, dekens en mutsen. Vooral deze full face muts vinden wij fantastisch! Het kleed je kleintje lekker aan voor die extra koude winterdagen, en het ziet er ook nog erg leuk uit door de schattige oortjes! In de categorie wolletjes zijn nog veel meer mutsen te vinden.

 

Bekijk alles in de wol categorie

Naast al dit moois hierboven hebben we nog veel meer wollen items. Bekijk bijvoorbeeld de cocoons van Hvid, handschoenen of dekentjes. En als je hulp nodig hebt met de maten kun je ons natuurlijk altijd mailen, via instagram een berichtje sturen of gezellig langs komen in onze winkel in leiden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »