Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 25 / Aug / 2023

Top 10 kraamcadeaus onder de 20 euro

Top 10 kraamcadeaus onder de 20 euro

Ga je binnenkort op kraamvisite? Wat leuk! Alleen zit je nu wellicht met de vraag; wat geef je voor kraamcadeau aan z'n kleine dreumes? Op die vraag geeft Tokkelientje in deze blog antwoordt. Met onze top 10 kraamcadeau's onder de 20 euro is het vinden van een goed cadeau een makkie!

Wat leuk, iemand in je omgeving heeft net een kleine gekregen!

Je bent uitgenodigd om in de kraamperiode de kleine te komen bezoeken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar voor deze bijzondere gebeurtenis wil je uiteraard met een leuk en origineel cadeau op de proppen komen waar de ouders of de newborn zelf helemaal gelukkig mee zijn.

Naar onze ervaring kan het best lastig zijn om een kraamcadeau te vinden waar de ouders of de kleine echt wat aan hebben. Knuffels hebben nieuwe ouders binnen no time het huis mee vol en daarbij is er toch maar 1 knuffel de favoriet, de rest wordt nooit gebruikt. Ook accessoires voor de kinderkamer kunnen een leuk idee lijken, maar als deze niet in de stijl van de kinderkamer past belandt het waarschijnlijk in de kast.

Kortom, een geschikt kraamcadeau vinden is lastig!

Daarom helpen wij van Tokkelientje je een handje met deze top 10 leukste kraamcadeaus voor onder de 20 euro. De top 10 is willekeurig genummerd, dus wij vinden nummer 8 niet per se minder leuk dan nummer 1

1. Bijtringen 


Een van de kraamcadeaus waar je eigenlijk nooit mee de mist in kunt gaan, zijn bijtringen. Bijtringen heeft elke jonge ouder nodig. 

Het doorkomen van de tandjes van de newborn kan pijnlijk en vervelend zijn waardoor ze jengelig worden. Een bijtring kan dan verlichting geven. Op iets kauwen zorgt voor afleiding en vermindert de pijn. Geef je de kleine geen bijtring, dan gaat hij op zijn of haar vingers sabbelen om de pijn te verminderen.Een leuk kraamcadeau is de bijtringen set van Mushi. Deze silicone bijtringen zijn gemaakt van 100% niet giftige silicone van voedingskwaliteit en zijn BPA- en Ftalaatvrij waardoor de baby veilig kan kauwen. Siliconen bijtringen hebben daarnaast nog als voordeel dat je ze in de koelkast kunt leggen, wat zorgt voor extra pijnverlichting.

 

2. Stapeltoren

Spelen is voor de kleine een perfecte manier om de fijne motoriek te trainen. Een stapeltoren is hier uitermate geschikt voor en maakt daarom een top kraamcadeau onder de €20,-. In ons assortiment vind je meerdere stapeltorens, maar persoonlijk vinden wij de prachtige pastelkleurige stapeltoren van Mushie erg leuk als kraamcadeau.

 



De stapeltoren is gemaakt van 100% niet giftig, BPA- en ftalaatvrij plastic zodat de kleine er veilig mee kan spelen en kauwen. Daarnaast bevatten de cupjes patroontjes met gaatjes wat ze ook super leuk maakt voor in bad of op het strand. 

Kortom, een leuk kraamcadeau! 

 

3. Slabbetje met opvangbakje

Voor de jonge ouders zijn er bij de geboorte van hun kleine een paar zekerheden; gebroken nachten, luiers en knoeien. Heel veel knoeien. Om het knoeien iets minder vervelend te maken, kun jij een slabbetje met opvangbakje geven en zo het leven van de ouders net wat gemakkelijker maken.

 

Er zijn natuurlijk slabbetjes in allerlei vormen en maten, van stof, van siliconen en met of zonder opvangbakje, maar als kraamcadeau raden wij een siliconen slabbetje met opvangbakje aan.

Siliconen slabbetjes zijn gemakkelijk schoon te maken en het opvangbakje zorgt ervoor dat je niet alles wat geknoeid wordt van de grond hoeft te rapen. De siliconen slabbetjes van Mushi zijn allemaal vrij van BPA en ftalaten en zijn van voedselkwaliteit. Helemaal veilig dus! 

In ons assortiment vind je verschillende siliconen slabbetjes van Mushie in mooie pastelkleuren met schattige patroontjes.

 

4. Waar ben je boekje

Een ander leuk en origineel kraamcadeau voor onder 20 euro zijn Waar ben je boekjes van de Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius.

Wie ben je boekjes zijn leuke prentenboeken die vilten flapjes bevatten waar peuters dol op zijn. Onder de flapjes zitten allemaal kleine beestjes verborgen zoals een bijtje, een rups en een lieveheersbeest. Ook bevat het boek een spiegeltje waarin de newborn zichzelf kan vinden!



In ons assortiment vind je de leukste “Waar ben je boekjes” in diverse thema’s zoals Piraat, waar ben je”, “Poes, waar ben je” en T-rex, Waar ben je”?



5. Paco boekjes

De “Waar ben je” boekjes zijn erg leuk om als kraamcadeau te geven, maar geef je liever een ander boekje als kraamcadeau? Dan zijn de Paco boekjes altijd goed! 

 

 

Paco gaat met zijn vrienden allemaal soorten muziek ontdekken, zoals Afrikaanse muziek in “Paco en de Afrikaanse muziek en orkestmuziek in Paco en het Orkest”. Alle boekjes bevatten 16 pakkende deuntjes zodat de newborn samen met Paco en zijn vrienden op muzikale ontdekkingsreis kan gaan. 

 

6. Feetje Pyjama’s

Het geven van kleding als kraamcadeau is altijd een beetje tricky. Je moet ten eerste goed weten welke maat je nodig hebt, maar misschien nog wel lastiger; de kleding moet ook bij de ouders in de smaak vallen. Daarom raden wij bij Tokkelientje maar weinig kleding aan als kraamcadeau, maar met de Pyjama’s van Feetje kun je eigenlijk nooit verkeerd gaan.


Feetje is vooral bekend van haar heerlijk zachte, comfortabele wafel pyjama. Deze klassiekers zijn verkrijgbaar in diverse, vaak neutrale, kleuren. De pyjama’s zijn gemaakt van extra zachte stof en vallen normaal op maat. Met de pyjama’s van Feetje weet je zeker dat zowel het kindje als de ouders blij zijn!

 

7. Mijlpaal kaarten baby

Op zoek naar een uniek kraamcadeau voor onder de 20 euro? Dan raden wij vaak de mijlpaal kaartjes van Mushie aan.

 

Het eerste levensjaar van een kind is heel bijzonder voor de jonge ouders, maar gaat tegelijkertijd ook heel snel voorbij! Daarnaast zijn er zoveel bijzondere gebeurtenissen in het eerste levensjaar van de newborn, dat het voor de ouders bijna te veel is om te onthouden. Daarom zijn de mijlpaalkaarten van Mushie zo ontzettend leuk. 

Deze set bevat 16 unieke kaartjes, van de geboorte tot de eerste verjaardag van de kleine waarop de ouders de grootste ontwikkelingen of bijzondere gebeurtenissen kunnen opschrijven, zodat ze deze momenten later samen kunnen herbeleven.



8. Prentenboeken

Jonge ouders kunnen nogal eens wat kraamcadeaus dubbel krijgen, de eerste stapeltoren is natuurlijk hartstikke leuk, maar de 2e of 3e eigenlijk niet. Zo zijn er nog wel meer van die kraamcadeaus waar je liever geen veelvoud van krijgt. Weet je dus niet zo goed wat je kan geven en wat de jonge ouders allemaal al gekregen hebben? Dan is een prentenboek een leuk kraamcadeau voor onder de 20 euro.

 

 

Van mooie prentenboeken kun je er namelijk nooit teveel hebben. Prentenboeken zijn voor peuters vaak de eerste kennismaking met de leescultuur en dragen bovendien bij aan de ontwikkeling van ieder kind, zowel cognitief als emotioneel. 

 

Omdat prentenboeken zo belangrijk zijn voor ieder kind, hebben wij bij Tokkelientje een ruim assortiment van de mooiste prentenboeken voor jou samengesteld. 

 

9. Houten dieren van Holztiger

Nog z’n kraamcadeau waarmee je altijd goed zit; speelgoed! Door de jaren heen gaat de newborn heel wat speelgoed krijgen en verslijten dus dat maakt het een perfect kraamcadeau. 


Persoonlijk vinden wij houtenspeelgoed het leukst. Houtenspeelgoed gaat veel langer mee dan plastic speelgoed, is beter voor het milieu en ziet er naar onze mening ook een stuk mooier uit! 


Echter kan de newborn pas later daadwerkelijk “spelen” met speelgoed en dat maken de mooie houten dieren van Holztiger nou zo leuk als kraamcadeau; eerst zijn ze prachtig als decoratie van de kinderkamer en later zijn ze hartstikke leuk om mee te spelen!

 

10. Huishoudelijke hulp

Om de ouders van de pasgeborene blij te maken, hoef je echt niet per se een fysiek cadeau te kopen. Als jonge ouders is de eerste periode erg hectisch en druk en gaat alle tijd, logischerwijs, naar de kleine. Het huishouden, koken en tijd voor jezelf is in deze periode geen prioriteit meer. 

Als kraamcadeau kun je de ouders dus ook zeker verblijden met een gezonde zelfgemaakte maaltijd die ze alleen maar hoeven op te warmen. Ook een uurtje helpen in het huishouden, wasjes draaien, vaatwasser in- en uitruimen en een doekje door de wc halen kun je de jonge ouders erg mee ontzorgen.

 

Kortom, er zijn tal van leuke kraamcadeaus voor onder de 20 euro te verzinnen en met deze blog is het scoren ervan een makkie geworden! Maar je hoeft dus niet per se iets voor de kleine te halen, het ontzorgen van de ouders zal ook met veel dankbaarheid worden ontvangen.

Bonus tip: tweedehands kinderkleding

Kinderen groeien als kool en baby's al helemaal! Voor veel mensen is dit een nadeel, kleding is immers binnen no-time te klein. Voor jou kan dit echter een voordeel zijn; tweedehands babykleding is namelijk hartstikke betaalbaar en omdat ze er zo snel uitgroeien, vaak nog zo goed als nieuw! Zo kun je tóch dat boxpakje of bonnet kopen, die nieuw eigenlijk te duur was!

 

Cadeaus voor oudere kindjes

Opzoek naar cadeau inspiratie voor oudere kinderen? Lees dan onze andere blogs; De 5 leukste cadeaus voor een kindje van 2 en 7 Geweldige cadeau-ideeën voor een 3 jarige.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »