Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 01 / Nov / 2023

5x de leukste kindercadeaus voor de feestdagen

5x de leukste kindercadeaus voor de feestdagen

Het is weer zover, de feestdagen komen eraan! Bij Tokkelientje kijken we er elk jaar erg naar uit, want wat zijn deze dagen toch fijn. De dagen worden korter, buiten wordt het koud maar binnen wordt het des te warmer. Gezellig knus met het gezin bij elkaar, de spanning of Sinterklaas dit jaar wel komt en wat hij dan bij zich zal hebben, de warmte en de lichtjes van Kerst, wij vinden het allemaal heel fijn.

Echter kunnen de feestdagen ook voor wat problemen zorgen, als ouder moet je soms ontzettend veel regelen om van de feestdagen een groot succes te maken. Je wil natuurlijk het allerbeste voor je kids, maar dat kan ook druk met zich meebrengen. Een van de punten die soms lastig zijn, zo merken we bij Tokkelientje, zijn de grote cadeaus. Schoencadeautjes of kleine cadeautjes voor onder de boom zijn vaak nog wel dingen waar je tijdens het shoppen gewoon tegenaan loopt, maar grote cadeaus voor kinderen kunnen toch behoorlijk zoeken zijn. 

Om de stress bij het zoeken van grote cadeaus voor de kinderen tijdens de feestdagen wat te verlagen, hebben we deze blog geschreven: De leukste grote cadeaus voor de feestdagen. Omdat “groot” natuurlijk nogal afhankelijk is van een ieders budget, lopen de prijzen van deze “grote” cadeau’s behoorlijk uiteen, zodat er zeker iets tussen zit voor jou!

1. Knutselcadeaus voor de feestdagen 

Een van de dingen die we bij Tokkelientje eigenlijk altijd als cadeautips aanraden, zijn knutselartikelen voor kinderen. Knutselen is namelijk niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van het kind. De fantasie en creativiteit worden geprikkeld en er zijn leuke knutselartikelen voor alle leeftijden, van veilige, niet afgevende kleurpotloden tot artistieke Djeco dozen, er zit voor iedereen wat tussen!

Omdat we bij Tokkelientje knutselen en creatief bezig zijn zo hoog in het vaandel hebben staan, hebben we er heel erg veel van. Voor de feestdagen hebben we een kleine greep uit ons assortiment genomen:

Bekijk nu

Bekijk nu

Bekijk nu

Bekijk nu

 

2. Stapelstein 

 

Stapelstein, niet iedereen heeft gelijk door waar ze naar kijken, maar geloof ons, Stapelsteinen zijn hét perfecte grote cadeau voor de feestdagen. Letterlijk groot, want je kleine kan er zelfs op lopen. 

Stapelsteinen zijn het nieuwe speelgoed van dit moment. Je kunt er vanalles mee, de naam zegt het al; stapelen, maar ook op balanceren, ze in elkaar laten verdwijnen en nog veel meer! Dit speelgoed prikkelt echt de vindingrijkheid van jouw kleine. 

Wat zo leuk is, dit actieve speelgoed is ook echt geschikt voor alle kinderen, vanaf 1 jaar tot de al oudere jongens en meisjes.

 

Ontdek Stapelstein



3. Magnetisch speelgoed voor Sinterklaas

Nog z’n topper voor als je op zoek bent naar het grote cadeau voor Sinterklaas; Magnetisch speelgoed. Dit speelgoed blijft eindeloos leuk omdat je er telkens weer wat nieuws van kunt maken. Bij Tokkelientje verkopen we diverse sets, van racebanen tot steden en knikkerbanen. Doordat je telkens weer nieuwe dingen kunt bouwen, gaat dit speelgoed zeker niet snel vervelen. Daarnaast zijn de stets steeds uit te breiden met nieuwe dozen.

Wel zo handig; de sets van MagnaTiles zijn compatibel met de knikker en racebanen van Cleverclixx!

Shop nu

Shop nu

 

4. Spelletjes, boeken en puzzels

Drie klassiekers; spelletjes, boeken en puzzels, cadeaus die altijd in de smaak vallen tijdens de feestdagen. Het fijne van deze cadeaus is dat er altijd voor ieder wat wils tussen zit. Van prachtige prentenboeken om voor te lezen aan de kleintjes, tot leesboeken voor de al wat oudere kindjes en van peuter puzzels tot complexe geduld puzzels. Wat ook fijn is, is dat er altijd voor ieders budget wat tussen zit.

In ons assortiment vind je tal van spelletjes, boeken en puzzels, maar voor deze feestdagen hebben we een kleine selectie gemaakt van onze favorieten:

Puzzels

Puzzels zijn er al zo lang als de weg naar Rome, maar toch komen er altijd weer nieuwe soorten bij. Puzzels van Janod vinden wij bij Tokkelientje persoonlijk erg leuk, dus die raden we zeker aan als cadeau tijdens de feestdagen. De puzzels van Janod zijn er van jong tot oud; van houten boerderij-dieren-puzzels voor peuters tot panorama puzzels voor de wat oudere kinderen, bij Janod zit je zeker goed!

Shop nu

Shop nu

Shop nu

 

Boeken

Een klassiek cadeau voor de feestdagen; boeken! Bij boeken denk je wellicht meteen aan een cadeau voor al wat oudere kinderen, maar dat is zeker niet het geval. Eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen, en vanaf een jonge leeftijd zijn “waar ben ik” boeken ook al erg leuk. 

Voor de wat oudere kinderen zijn prentenboeken natuurlijk prachtig om je eindeloos aan te vergapen. Omdat boeken zo persoonlijk zijn, raden we vooral aan om ons assortiment van de leukste kinderboeken uit te pluizen als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor de feestdagen.

Een tip van ons; de geweldige boeken van Levina van Teunenbroek!

 

Ontdek ze nu! Ontdek ze nu! Ontdek ze nu!

 

Spelletjes

Spelletjes kunnen natuurlijk nooit ontbreken in een lijst met beste cadeaus voor de feestdagen. Sinds jaar en dag maken spelletjes deel uit van het gezinsleven, en in het bijzonder in het leven van kinderen. De periode rondom de feestdagen vraagt er ook om; donker, koud en regenachtig weer, wat is dan lekkerder dan heerlijk knus, binnen met zijn alle lekker spelletjes te spelen? 

Bij Tokkelientje houden we van spelletjes, daarom hebben wij er ook nogal wat in ons assortiment. Alle spelletjes in ons aanbod vind je hier op onze spellen pagina, maar voor deze blog hebben we als cadeautip gekozen voor de spelletjes van Djeco.

Spelletjes zijn zeer belangrijk in de ontwikkeling van jouw mini. Djeco speelt hier goed op in met een groot aanbod intelligente spelletjes maar ook voor de fun en ontspanning kun je bij Djeco terecht; zo zijn er tal van puzzels en houten speelgoed. Of maak de mooiste figuren met Djeco Hamertje Tik! 4 tips uit het spelletjes assortiment van Djeco:

 

Shop nu

Shop nu

Shop nu

Shop nu




5. Poppenhuizen en toebehoren van Maileg

 

We sluiten de lijst af met een klassieker: poppenhuizen. Deze met miniatuur woningen werd in de 16e eeuw al gespeeld, maar ondanks hun leeftijd, of juist daardoor, zijn poppenhuizen vandaag de dag nog steeds razend populair.  

Wat poppenhuizen z’n prachtig cadeau maakt voor de feestdagen, is dat jong en oud ervan kunnen genieten. Poppenhuizen zijn voor kinderen vanaf 3 jaar al erg leuk om mee te spelen en dat blijft zo voor jaren. Daarnaast kan het poppenhuis elke feestdag en verjaardag verder uitgebreid worden met nieuwe kamer, attributen, poppen en accessoires. 

Shop Maileg hier

 

Bij Tokkelientje zijn we vooral fan van de poppenhuizen van Maileg. Maileg is een prachtig merk dat charmant Deens speelgoed ontwerpt. In een drukke wereld vol felle lichten, belletjes en toeters, waar voortdurend nieuwe verhalen op ons worden ingedrukt, is Maileg een wereld waarin luciferdoosjes bedden kunnen zijn voor muizen; prinsessen perfecte theetijd maatjes zijn, en avonturen te vinden zijn tijdens een vriendelijke boswandeling. Je waant je in een andere tijd. 

Shop Maileg nu



Alles van Maileg ontdekken? Je shopt poppenhuizen en al het toebehoren van Maileg hier!

 

 

Wij hopen dat we het zoeken naar leuke kindercadeaus voor de feestdagen iets makkelijker voor je hebben gemaakt. Heb je toch nog vragen? Geef ons dan vooral een belletje, dan denken we graag persoonlijk met je mee! 

 

Liefs,

 

Tokkelientje