Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 09 / Jan / 2023

Warme kinderpyjama's voor koude nachten

Warme kinderpyjama's voor koude nachten

Tijdens koude nachten is het belangrijk om warm te blijven, anders gaat het de goede nachtrust in de weg staan. Zeker voor kinderen is dit belangrijk, omdat zij gemakkelijker warmte verliezen dan volwassenen. In de zomer, als het in de nacht maar weinig afkoelt is dit minder belangrijk, maar tijdens de nachten in de herfst, winter en lente kan het behoorlijk afkoelen en zelfs vriezen. Dan is alleen deken vaak niet voldoende voor je kleine om zichzelf  warm te houden. Gelukkig is de oplossing erg voor de hand liggend; een warme kinderpyjama! <br />
<br />
In deze blog bespreken we de verschillende soorten pyjama’s, de verschillende stoffen en merken zodat jij precies weet welke pyjama je het best kunt kopen om jouw kleine warm te houden tijdens de frisse nachten.

Van welke stof is de pyjama gemaakt?

Er zijn zo ontzettend veel kinderkleding merken die pyjama’s verkopen, dat het soms moeilijk kan zijn om de juiste pyjama uit te zoeken. Om een beetje orde in de chaos te scheppen, is het belangrijk om eerst te bedenken van welke stof jij wil dat de pyjama gemaakt is. De meeste kinderpyjama’s zijn gemaakt van flanel, badstof of katoen, maar er zijn ook pyjama’s van synthetische stoffen te vinden. Persoonlijk gaat onze voorkeur uit naar niet-synthetische pyjama’s, omdat synthetische pyjama’s kunnen irriteren aan de huid en zweterig zijn. Niet echt fijn als je comfortabel probeert te slapen. 

 

Van de natuurlijke stoffen is een pyjama van katoen volgens ons eigenlijk de beste optie. Katoen is van zichzelf erg luchtig, vocht absorberend en sneldrogend. Katoen voelt warm aan in de winter, maar juist fris in de zomer. Doordat katoen in feite allemaal holle buisjes zijn, kunnen deze zich goed vullen met zweetdruppeltjes. Deze stof kan 20% van het eigen gewicht aan vocht absorberen voordat de pyjama vochtig aan gaat voelen.

 

Daarnaast zijn er veel duurzame producten van katoen op de markt, deze zijn vaak uitgerust met het GOTS-keurmerk. Meer weten over duurzame kinderkleding? Je leest het in deze blog.

 

De juiste maat is belangrijk

Nu de stof bepaald is, is het belangrijk om de juiste maat op te zoeken. Dit is voor elk kledingstuk uiteraard van belang, maar bij een pyjama nét even wat belangrijker. Kinderkleding net iets te groot kopen kan soms een goede optie zijn, zodat jouw snelgroeiend mini-mensje iets langer kan doen met zijn of haar kledingstuk. Voor een pyjama is dit niet perse een goed idee. 

Kinderen verliezen zoals gezegd gemakkelijker warmte dan volwassenen. Het is daarom belangrijk dat de pyjama goed om het lichaam van jouw kleine zit. Een te ruime pyjama zorgt ervoor dat de warmte makkelijker kan ontsnappen, waardoor de pyjama zijn doel een beetje voorbij schiet. Een te strakke pyjama is echter ook niet top, aangezien dit zorgt voor huidirritaties en een beklemmend gevoel kan geven.

Het is daarom belangrijk dat je jouw kinderpyjama koopt in de goede maat. In deze blog over kinderkleding maten leer je precies welke maat je van welk merk nodig hebt om ervoor te zorgen dat de pyjama als gegoten zit.

 

Feetje Pyjama’s

Sinds de oprichting in 1980 zijn de Feetje Pyjama’s toonaangevend op het gebied van kinderpyjama’s. De pyjama’s van Feetje zijn enorm populair, en met goede reden vinden wij. De prijs/kwaliteitverhouding is een van hun belangrijkste peilers, en dat hebben ze dan ook goed voor elkaar. De pyjama’s zijn van hoge kwaliteit, gemaakt van 100% katoen. 

Vooral de wafel pyjama’s van Feetje zijn een hit. Behalve dat de wafelstof er allerschattigst uitziet, versterkt deze in wafelpatroon geweven stof ook nog eens de positieve kwaliteiten van katoen. Wafelstof is nog zachter, luchtiger en nog een stuk beter in het absorberen van vocht.

In onze collectie vind je klassieke Wafel pyjama’s van Feetje maar ook premium pyjama’s met kekke all-over print zoals de Feetje Premium Pyjama Marty Mammoth. Daarnaast zijn er in de zomer ook collecties shortama’s, dit zijn de schattige pyjama’s van Feetje, maar dan met korte mouwen en pijpen.

 

Boxpakjes voor de baby

Voor een newborn is warmte nog veel belangrijker. Baby’s kunnen hun eigen warmte nog heel beperkt vasthouden. Het is daarom belangrijk dat zij een handje geholpen door ze warme, comfortabele kleding aan te trekken, die hun kwetsbare huidje niet irriteert. 

Boxpakjes van katoen zijn hiervoor uitermate geschikt. Een boxpakje is eigenlijk een pyjama broek en shirt dat aan elkaar vast zit. Dit is top voor baby’s, omdat boxpakjes daardoor goed op hun plek blijven zitten en nog minder warmte verliezen. Voor extra koude dagen kun je zelfs nog wat extra laagjes onder het boxpakje aan doen.

 

Vader en moeder in dezelfde pyjama

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet terugkomen in collecties van kinderkleding merken, zijn kledingstukken die hetzelfde zijn voor moeder en dochter, of vader en zoon. Zogenaamde twinning items. Denk bijvoorbeeld aan een leuke jurk die zowel beschikbaar is in een kindermaat als in volwassen maten. 

Ook bij nachtmode zijn twinning pyjama’s helemaal in de mode. Vooral de Feetje pyjama’s voor volwassenen zijn enorm populair. En geef nou zelf toe, wat is er leuker en schattiger dan met het hele gezin in dezelfde, lekkere, warme pyjama op de bank te zitten.

 

Samengevat

Kortom, het is belangrijk om je kleine warmte houden in de koudere seizoenen. Door middel van een pyjama, het liefst van katoen, kan jouw kleine comfortabel en warm slapen mits er gekozen is voor de juiste maat. Een te grote pyjama verliest te veel warmte, een te kleine daarentegen irriteert de huid en kan beklemmend voelen.

Als je deze punten in je achterhoofd houdt in de zoektocht naar een leuke, warme pyjama, dan is het vinden van de perfecte nachtmode eigenlijk een eitje!

 

Kinderpyjama’s bij Tokkelientje

In het assortiment van Tokkelientje vind je verschillende pyjama’s van diverse merken. Feetje pyjama’s kunnen natuurlijk niet ontbreken, maar ook kinderpyjama’s van pyami en Nixnut zijn bij ons te koop. Onze kinderpyjama’s zijn zowel online als in onze winkel te koop!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »