Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 22 / Aug / 2022

De kinderkleding trends voor het najaar van 2022

De kinderkleding trends voor het najaar van 2022

Tokkelientje bespreekt dé herfst- en wintertrends van 2022 op het gebied van kinderkleding!

De zomer is inmiddels al enige tijd achterons. Het was een zomer met hitterecords en tropische temperaturen. Inmiddels zijn de herfst- en wintercollecties van 2022 al lang in de verkoop en zelfs al in de sale te vinden. Doordat veel artikelen nu afgeprijsd zijn, is het het ideale moment om nog wat extra warme kleertjes voor het resterende deel van dit seizoen aan te schaffen. In deze blog helpen wij je aan wat inspiratie en bespreken wij de kinderkleding trends voor het najaar van 2022 zodat jij precies weet wat er dit jaar in de mode is voor jouw kleine.

 

Vintage kleding in een nieuw jasje

Vintage kleding is op kinderkleding gebied dé trend van 2022, daarmee volgt de kinderkleding mode de trends onder de volwassenen. Met rechte broeken, valere kleuren en mom fit broeken heeft PiuPiuchick de trend uiterst goed in hun collectie voor het najaar van 2022 verwerkt. Bij Tokkelientje zijn we diehard fan van de mom-fit spijkerbroek, shop die hier

 

Duurzaamheid, een trend of de standaard?

Of het nog specifiek een trend is weten we niet. We kunnen misschien ook wel concluderen dat het meer de standaard is geworden dan echt een trend. Maar de merken Ammehoela en Phil&Phae vinden dit extra belangrijk en besteden hier veel aandacht aan. Ammehoela werkt volgens de GOTS certificaat wat inhoud dat de kinderkleding voor het najaar van 2022 voor 70% uit biologische vezels bestaat. Wat Phil & Phae doet om hun herfst en winter kleding duurzaam te maken is het ontwerpen en uitbrengen van tijdloze designs, hun filosofie is dat het dan meer dan één seizoen meegaat en dus duurzaam is. 

 

Meer dan ooit de kleuren van het seizoen

Verschillende merken zetten meer dan ooit de kleuren van het seizoen in. Phil&Phae gebruikt herfstachtige kleuren zoals natuurlijk groen of aarde achtig bruin. Deze kleren kunnen overigens in elk seizoen gebruikt worden omdat de kleding van Phil&Phae neutraal en chique is. 

 

Zachte stoffen voor extra comfort 

Wat al enige tijd super hip is en hip blijft zijn zachte stoffen. Denk aan de teddy stof waar wij bij Tokkelientje eerlijk gezegd ook nog steeds super verliefd op zijn. Mingo heeft volop gebruikt gemaakt van de zachte stof en met een hippe jas in teddy uitvoering staat geen avontuur je nog meer in de weg. Ook Phil&Phae hebben gebruik gemaakt van zachte stoffen, hun collectie voor het najaar van 2022 heet dan ook comfy chic, zachte stoffen zijn in ieder geval belangrijk om het comfy te maken. 

Overdag rondlopen in lekkere zachte stoffen is natuurlijk top, maar 's avonds je bed ingaan in een heerlijke zachte en warme pyjama is natuurlijk helemaal top! Daarom zijn en blijven de wafel pyjama's van Feetje ook dit seizoen een grote hit. Een persoonlijk favoriet van Tokkelientje; de zalm Roze herfst special wafel pyjama van Feetje!

 

Vrolijke prints voor het opfleuren van de donkere maanden

Bobo choses heeft er voor gekozen om veel prints en felle kleuren toe te voegen aan hun kinderkleding collectie voor het najaar van 2022. Daarmee hebben ze de spijker op de kop geslagen en zijn ze meegegaan in de trends voor 2022. De herfst en winter kunnen namelijk wel wat vrolijkheid, blijheid en levendigheid gebruiken en hoe lekker is dat als de kleding die je aanhebt dit uitstraalt. Van hippe prints tot uitbundige kleuren, in de collectie van Bobo choses en Mingo aan vrolijkheid geen gebrek.

 

Online shoppen bij Tokkelientje

Shop alle kinderkleding trends voor het najaar van 2022 online bij Tokkelientje. In onze webshop hebben we een ruim assortiment met verschillende kinderkleding merken. Zo hebben we voor een ieder wel wat wils. Woon je toevallig in Leiden of vind je het leuk om eens lekker door alle kleren te snuffelen kom dan gerust langs in onze winkel in Leiden. Een deskundig en gezellig team staat voor je klaar om je helpen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »